Warning: Undefined array key "secure" in /home/mwirgwwd/public_html/wp-content/themes/hello-mavaranet-child/functions.php on line 70

Warning: Undefined array key "secure" in /home/mwirgwwd/public_html/wp-content/themes/hello-mavaranet-child/functions.php on line 78
Search
Close this search box.

سفت شدن بیضه ها

سفت شدن بیضه ها که همان با بیضه های متورم شناخته می شود، می تواند سبب بزرگ تر شدن بیضه ها از حالت عادی خود شوند که ممکن است قرمز یا براق به نظر برسند. تعدادی از شرایط می تواند منجر به تورم بیضه شود، از ضربه بیضه گرفته تا کیست و سرطان بیضه. اگر متوجه تورم در کیسه بیضه بدون درد شدید، به بهترین متخصص اورولوژی مراجعه نمایید.

تورم در بیضه ها

بیضه های متورم بزرگتر از بیضه های معمولی هستند که ممکن است قرمز یا براق به نظر برسند. تعدادی از شرایط می تواند منجر به تورم بیضه شود، از ضربه بیضه گرفته تا کیست و سرطان بیضه. اگر متوجه تورم در کیسه بیضه (یا بیضه) شدید، به خصوص اگر تورم بدون درد دارید، مهم است که با پزشک خود تماس بگیرید.

علائم سفت شدن بیضه ها

در صورتی که فرد دارای بیضه های متورم و سفت شده باشد، همراه با نشانه هایی همراه است، ممکن است علائم دیگری نیز داشته باشید، از جمله :

  • کبودی
  • مشکل در ادرار کردن
  • درد
  • حالت تهوع و یا استفراغ
  • ترشح از آلت تناسلی خود

دلایل متورم شدن و سفتی بیضه ها

بسیاری از عوامل می توانند سبب تورم در یک یا گاهی اوقات هر دو بیضه شوند که شامل موارد زیر است :

هر نوع آسیب و تروما سبب تورم به بیضه ها و در نتیجه سفت شدن بیضه ها می شود. معمولاً در نتیجه یک ضربه مستقیم یا تصادف، احتمالاً درد شدیدی احساس خواهید کرد و سپس ممکن است کیسه بیضه شما قرمز شود یا شروع به متورم شدن کند. مهم است که به سرعت به دنبال مراقبت های پزشکی باشید تا خون رسانی به بیضه شما مسدود نشود. اگر دارید با ارائه دهنده خود تماس بگیرید:

  • آسیبی که کیسه بیضه شما را سوراخ می کند.
  • کبودی یا تورم در کیسه بیضه شما.
  • مشکل در ادرار کردن یا وجود خون در ادرار شما.
  • تب بعد از آسیب دیدگی

هیدروسل

هیدروسل زمانی اتفاق می افتد که کیسه بیضه با مایع اضافی پر شود و سبب متورم شدن آن شود. معمولاً فقط در یک طرف ایجاد می شود و بدون درد است. در نوزادان بسیار شایع تر است، اما گاهی اوقات می توانید در بزرگسالی به آن مبتلا شوید. هیدروسل معمولاً خود به خود از بین می رود.

اپیدیدیمیت

یک اصطلاح پزشکی برای تورم و تحریک اپیدیدیم شما، لوله ای در پشت بیضه است که اسپرم را حمل می کند. این وضعیت باعث درد و تورم در بیضه شما می شود. معمولا، اپیدیدیمیت از یک عفونت مقاربتی (STI) یا از یک عفونت باکتریایی یا ویروسی ایجاد می شود. اگر عفونت علت تورم بیضه‌ها باشد، پزشک احتمالاً آنتی‌بیوتیک‌ها و همچنین استراحت، مایعات و یخ را برای کمک به علائم شما تجویز می‌کند.

فتق

فتق زمانی اتفاق می افتد زمانی که بافت چربی یا بخشی از روده به کشاله ران در بالای قسمت داخلی ران وارد شود. در بزرگسالان مسن که DMAB بودند نسبتاً رایج هستند. اگر فتق نزدیک ران شما باشد، ممکن است دردی احساس نکنید. اما اگر در کیسه بیضه شما باشد، ممکن است متوجه درد و تورم در بیضه خود شوید. فتق مغبنی معمولاً به خودی خود از بین نمی رود و ممکن است نیاز به جراحی داشته باشید.

نشانه های متورم شدن بیضه ها

واریکوسل

واریکوسل بیماری است که وریدهای داخل کیسه بیضه را تحت تاثیر قرار می دهد. این بیماری معمولاً بدون درد است، اما ممکن است شاهد مقداری تورم باشید. بیضه چپ معمولا بیش تر درگیر واریکوسل و سفتی می شود، اما گاهی اوقات بیضه راست یا هر دو بیضه را تحت تأثیر قرار می دهد. جهت کنترل مدیریت علائم، پزشک متخصص ممکن است تغییراتی در سبک زندگی و همچنین مسکن‌های بدون نسخه برای هر درد و یخ برای بیضه‌های متورم تجویز نماید. اگر درد زیادی دارید یا در مورد باروری خود نگرانی دارید، ممکن است پزشک شما جراحی را پیشنهاد دهد.

اورکیت

همانطور که ذکر شد، تورم در یک یا هر دو بیضه اتفاق می افتد و اورکیت نتیجه عفونتی است که ممکن است ویروسی، باکتریایی یا مقاربتی باشد (STI). در این بیماری ممکن است درد و تورم بسیار ناچیزی به همراه داشته باشید. اورکیت اغلب از یک بیضه شروع شده و به تدریج به بیضه دیگر سرایت می کند. این بیماری می تواند تاثیر خوود را بر روی کیسه بیضه نیز بگذارد. اگر علائم در عرض چند روز بهبود نیافتند، برای فرد آنتی بیوتیک تجویز می شود تا هرچه زودتر عفونت از بین رود.

تجمع مایع

ممکن است در کیسه بیضه آقایان نشانه ای از نارسایی احتقانی قلب ایجاد شده باشد. یکی از علائمی که در اثر نارسایی قلبی ایجاد می شود، تورم بیضه ها به دلیل تجمع مایعات است.

در صورتی که به قطع، سفت شدن بیضه ها ناشی از نارسایی قلبی باشد، می تواند سبب تورم در سایر نواحی دیگر بدن شود. پزشک متخصص با تجویز داروهایی همچون داروهای فشار خون و قرص های آب می توانند به درمان این مشکل بپردازند.

دکتر علی صمیمی

دکتر علی صمیمی

دکتر علی صمیمی تحصیلات پزشک عمومی خود را به مدت 7 سال در دانشگاه علوم پزشکی اهواز سپری کرده اند و پس از آن در سال 1388 در رشته تخصصی اورولوژی در دانشگاه ارومیه پذیرش شده و به مدت 4 سال این دوره را به پایان رساندند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست محتوا