Warning: Undefined array key "secure" in /home/mwirgwwd/public_html/wp-content/themes/hello-mavaranet-child/functions.php on line 70

Warning: Undefined array key "secure" in /home/mwirgwwd/public_html/wp-content/themes/hello-mavaranet-child/functions.php on line 78
Search
Close this search box.

بیماری پیرونی یا کج شدن آلت تناسلی

بیماری پیرونی، نوعی بیماری مربوط به آلت تناسلی مردان است. این بیماری اکتسابی بوده و می تواند سبب کج و بد شکل و کوتاه شدن این ناحیه شود. از مهم ترین مشکلاتی که این بیماری به همراه دارد؛ احساس درد هنگام نعوظ است که علت آن تشکیل بافت فیبروز در داخل جسم غاری ایجاد می شود. این بیمار مشکلاتی از قبیل اختلال در نعوظ و منحنی شدن آلت را به همراه دارد که همین امر ممکن است به ناباروری در مردان نیز ختم شود.

در ابتدا در تصویر زیر، نگاه کلی به این بیماری داشته باشیم :

همه چیز درباره پیرونی

بیماری پیرونی چیست؟

بیمار پیرونی نوعی بیماری در مردان است که که در آن بافت اسکار در آلت تناسلی سبب خم شدن، انحنا یا کم شدن طول دور آن می شود. امکان اینکه فرد بتواند بافت اسکار را حس کند، زیاد است، چرا که ممکن است آن ناحیه درد داشته باشد.

هنگام نعوظ، بسته به محل اسکار، آلت تناسلی ممکن است به بالا، پایین و یا به پهلو خم شود. برخی از افرادی که به بیماری پیرونی مبتلا هستند دچار انحنای آلت تناسلی نمی شوند، اما ممکن است روی آلت تناسلی خود شاهد فرورفتگی هایی شوند. در صورت داشتن کمی انحنا در تمام طول زندگی خود نمی تواند به طور حتمی نشان از بیماری پیرونی باشد.

انواع بیماری پیرونی

بیماری پیرونی دو نوع دارد:

  • بیماری پیرونی حاد
  • بیماری پیرونی مزمن

بیماری پیرونی حاد

بیماری پیرونی حاد بین شش تا 12 ماه طول می کشد. در این دوره، یک اسکار در زیر پوست آلت تناسلی ایجاد می‌شود که سبب تغییر شکل و خمیدگی آن می شود. در حالتی که آلت تناسلی نعوظ یا شل باشد، برای فرد درد غیرقابل تحملی را ایجاد می کند.

بیماری پیرونی مزمن

اسکار دیگر در مرحله مزمن رشد نمی کند و دز این نوع انحنا بدتر نخواهد شد. درد معمولاً در مرحله مزمن از بین می رود، اما گاهی اوقات می تواند ادامه یابد، به خصوص زمانی که فرد نعوظ دارد. ممکن است در این مرحله اختلال نعوظ (ED) ایجاد شود.

علائم بیماری پیرونی

شایع ترین علامت این بیماری، انحنا یا خمیدگی آلت تناسلی است. سایر علائم بیماری پیرونی عبارتند از :

  • کاهش طول آلت تناسلی
  • ایجاد فرورفتگی ها روی آلت تناسلی
  • مشاهده توده هایی روی آلت تناسلی
  • نعوظ دردناک
  • اختلال در روابط جنسی
  • درد هنگام رابطه جنسی (دیسپارونی)

علائم بیماری پیرونی ممکن است به سرعت یا در طی یک دوره زمانی طولانی ایجاد شود. درد به مرور زمان کاهش می یابد، اما کج شدن آلت تناسلی می تواند سبب بروز عوارضی گردد. در صورتی که در آلت تناسلی خمیدگی بیش از حد و بیش از 30 درجه مشاهده شود، سبب رابطه جنسی روابط جنسی دردناک و حتی غیرممکن می شود.

علل بیماری پیرونی

علت بیماری پیرونی همیشه مشخص نیست. برخی از محققان بر این باورند که جای زخم پس از آسیب به آلت تناسلی در حالت نعوظ رخ می دهد. تا 80٪ از افراد مبتلا به بیماری پیرونی اتفاق خاصی را که قبل از تغییرات آلت تناسلی آن ها انجام شده است، به خاطر نمی آورند. این تغییرات ممکن است در نتیجه آسیب های کوچک و ناشناخته ای که در طول رابطه جنسی منظم اتفاق می افتد، رخ دهد. افرادی که به بیماری پیرونی مبتلا هستند ممکن است در معرض خطر بیش تری برای ایجاد بافت اسکار بیش از حد در پاسخ به این آسیب‌های کوچک باشند.

همه افرادی که در ناحیه آلت تناسلی خود دچار زخم می شوند، به بیماری پیرونی مبتلا نمی شوند، بنابراین ممکن است عوامل ژنتیکی یا محیطی در آن نقش داشته باشند.

بیماری پیرونی چه کسانی را تحت تاثیر قرار می دهد؟

یک سری عوامل هستند که خطر ابتلا به بیماری پیرونی را افزایش می دهند. این عوامل عبارتند از :

سن

با افزایش سن، احتمال ابتلا به بیماری پیرونی بیش تر می شود. این بیماری در حدود 10 تا 15 درصد افراد بین 40 تا 70 سال رخ می دهد.

ژنتیک

اگر یکی از اعضای خانواده مثل پدر یا برادر به بیماری پیرونی مبتلا باشد، احتمال بیش تری برای ابتلا به بیماری پیرونی در فرد وجود دارد.

اختلالات بافت همبند

اختلالات بافت همبند که خطر بیش تری جهت ابتلا به بیماری پیرونی دارند عبارتند از انقباض دوپویترن، فاسیای کف پا و اسکلرودرمی

اختلال نعوظ (ED)

افراد مبتلا به اختلال نعوظ، و یا بیماری های مرتبط با دیابت، چهار تا پنج برابر بیش تر در معرض ابتلا به بیماری پیرونی هستند.

سرطان پروستات

درمان های جراحی سرطان پروستات خطر ابتلا به بیماری پیرونی را افزایش می دهد.

بیماری های خود ایمنی

اگر یک بیماری خودایمنی مانند لوپوس دارید، احتمال ابتلا به بیماری پیرونی بیشتر است.

روش های درمانی بیماری پیرونی

هیچ درمان قطعی برای بیماری پیرونی وجود ندارد که برای هر فردی مناسب باشد. در واقع، اگر بیماری پیرونی فقط و فقط سبب ایجاد یک انحنای کوچک در آلت تناسلی شود، ممکن است نیازی به درمان نباشد. که باعث ایجاد درد نمی شود و رابطه جنسی را دشوار نمی کند.

گزینه های درمانی بیماری پیرونی عبارتند از :

کشش درمانی

این درمان‌ها از یک دستگاه خارجی مانند دستگاه نعوظ خلا یا دستگاه کشش برای کشش ملایم آلت تناسلی شما و حتی گاهی اوقات آن را در جهت مخالف منحنی خم می‌کنند. این کار سبب تجزیه بافت اسکار می شود و می تواند به موارد زیر بپردازد :

  • بهبود انحنا
  • بهبود کاهش طول آلت تناسلی
  • افزایش سختی نعوظ

اکثر افراد برای مشاهده بهبودی نیاز به استفاده از دستگاه کشش درمانی برای چندین ماه دارند.

معمولاً هیچ عارضه جانبی طولانی مدتی در استفاده صحیح از دستگاه تراکشن تراپی وجود ندارد.

دکتر علی صمیمی

دکتر علی صمیمی

دکتر علی صمیمی تحصیلات پزشک عمومی خود را به مدت 7 سال در دانشگاه علوم پزشکی اهواز سپری کرده اند و پس از آن در سال 1388 در رشته تخصصی اورولوژی در دانشگاه ارومیه پذیرش شده و به مدت 4 سال این دوره را به پایان رساندند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست محتوا