یکی از مهمترین عواملی که به بهبود هرچه سریعتر بعد از جراحی کمک میکند، مراقبتهای بعد از عمل است. جراحی پروستات عمل سنگینی است که دوره نقاهت سخت و طولانیتری نسبت به سایر جراحیها دارد. مراقبت های بعد از جراحی پروستات شامل موارد مختلفی است که اگر در این مسیر به درستی عمل کنید، نتیجه خوبی خواهید گرفت و دوران نقاهت را بهتر سپری خواهید کرد.
مراقبت های بعد از جراحی پروستات
انتخاب پزشک حاذق و کاربلد یک طرف ماجرای جراحی است. فردی که سابقه کاری، دانش و اشراف کافی به کارش داشته باشد و بهترین نتیجه را برای شما رقم بزند. دکتر علی صمیمی متخصص جراح کلیه و مجاری ادراری (اورولوژی)، پزشکی توانمند در زمینه جراحی پروستات، انواع جراحی آندوسکوپیک سنگ کلیه و مجاری ادراری و … هستند. طرف دیگر ماجرای جراحی، خود فرد و مراقبت های پس از عمل پروستات است که به او کمک می کند تا زودتر دوره درمان را طی کند و به حالت قبل از عمل برسد.
مرخص شدن از بیمارستان
بستری بعد از جراحی پروستات، بین یک تا سه روز، بسته به شرایط بیمار و تجویز پزشک ممکن است طول بکشد. بعد از جراحی پروستات، فرد باید برای تخلیه ادرار برای مدتی از سوند استفاده کند. به همین دلیل، بعد از ترخیص از بیمارستان، حتما یک همراه داشته باشید.
فعالیت های مناسب بعد از جراحی پروستات
یکی از کارهایی که در دسته مراقبت های بعد از جراحی پروستات قرار میگیرد، انجام فعالیتهای سبک است. فعالیتی که به پروستات و محل جراحی فشار وارد نکند و باعث بهبود هرچه سریعتر شما شود.
- سعی کنید، در این دوره از بلند کردن اجسام بین 4 تا 6 هفته بعد از جراحی خودداری کنید.
- داخل خانه کم کم راه بروید.
- ورزشی چون کگل را انجام دهید. این ورزش به این صورت است که باید کف لگن خود را منقبض و منبسط کنید.
- تا یک هفته بعد از جراحی از رانندگی کردن بپرهیزید.
- تا 6 هفته از انجام ورزشهای حرکتی سنگین مانند دویدن، سوارکاری، دوچرخه سواری، موتور سواری و… خودداری کنید.
- تا جایی که امکان دارد، از بالا و پایین رفتن پلهها بپرهیزید.
- بیش از حد در یک حالت ننشینید. سعی کنید هر نیم ساعت یکبار، کمی در حالت نشستن خود تغییر ایجاد کنید.
- برای بازگشت به محل کار، حتما با پزشک معالج خود مشورت کنید
دارو درمانی
از مراقبت های بعد از جراحی پروستات، مصرف داروهایی است که پزشک تجویز کرده است که نباید فراموش کنید. این داروها معمولا شامل ایبوپروفن یا استامینوفن برای تسکین درد، دارو برای پیشگیری از یبوست و آنتی بیوتیک خوراکی برای جلوگیری از عفونت است
رژیم غذایی بعد از عمل پروستات
رعایت رژیم غذایی درست از مهمترین انواع مراقبت های پس از عمل جراحی پروستات است. چرا که تغذیه سالم، به بدن شما در ریکاوری بهتر بدنتان کمک میکند. بنابراین، بعد از جراحی، غذاهای رقیق و سبک میل کنید. از مصرف مواد غذایی نفاخ ماند حبوبات، کلم، کلم بروکلی، آرد و مانند آن خودداری کنید. سعی کنید، وعدههای خود را به پنج وعده غذایی سبک تقسیم بندی کنید.
لباس مناسب بعد از جراحی پروستات
ویژگی جراحی پروستات این است که شکم بعد از جراحی نفخ میکند. بنابراین، یکی از مراقبت های بعد از جراحی پروستات پوشیدن لباس راحت و گشاد است. لباسی که به بخش جراحی شده فشار وارد نکند و در عین حال، مناسب و راحت باشد.
مراقبت از زخم
بهبود زخمها در هر فرد به شکل خاص و منحصربهفردی عمل میکند. برخی به اصطلاح خوش زخم هستند و زخم آنها زود بهبود پیدا میکند. برخی دیگر در نقطه مقابل قرار دارند و زخم آنها دیر بهبود پیدا میکند. اما، برای مراقبت از زخم هنگام حمام رفتن بعد از جراحی پروستات، دقت کنید که محل جراحی را با حوله خشک کنید. از رفتن به استخر و سونا خودداری کنید. از وان و آب داغ نیز استفاده نکنید.
مراقبت از سوند
بعد از جراحی پروستات، باید برای مدتی که زمان آن را پزشک تعیین میکند، از سوند استفاده کنید. رعایت بهداشت سوند خیلی مهم است. نباید سوند را خودتان خارج کنید. اگر به دلایل مختلفی سوند خارج شد، حتما به متخصص اورولوژی مراجعه کنید تا سوند دیگری برای شما قرار دهد. برای رفع التهاب میتوانید از پماد رفع ضد التهاب استفاده کنید.
برگشتن کنترل ادرار به حالت عادی بعد از جراحی پروستات
یکی از مراقبت های بعد از جراحی پروستات کمک به برگشت کنترل ادرار به حالت عادی است. بعد از جراحی پروستات، غده پروستات از بدن خارج میشود. به همین دلیل کنترل ادرار دچار اختلال شده و ممکن است در حالت ایستاده یا راه رفتن دچار بیاختیاری ادرار شوید و برای مدتی باید از پد بیاختیاری ادرار استفاده کنید. این مشکل در افراد مختلف متفاوت است. در برخی ممکن است کمتر طول بکشد. در برخی دیگر زمان بیشتری برای برگشتن به حالت طبیعی وجود دارد. در این شرایط، ورزش کگل میتواند به بازگشت کنترل ادرار کمک بیشتری کند.